Jak zrobić grzanki czosnkowe w piekarniku

Jak zrobić grzanki czosnkowe w piekarniku

Prezentowany tekst jest efektem naszych działań w partnerstwie z diypartner.pl

Dodanie grzanek czosnkowych do sałatki to łatwy i pyszny sposób na podkreślenie smaku dania. Można je zrobić ze świeżego lub czerstwego chleba i dodać odrobinę chrupkości do posiłku. Są również świetne do zup i zapiekanek. Poza dodaniem smaku, są również świetnym sposobem na wykorzystanie resztek chleba.

Aby zrobić grzanki czosnkowe, zacznij od pokrojenia chleba w kostkę o wymiarach około pół cala na pół cala. Rozłóż je na blasze do pieczenia, która została pokryta papierem pergaminowym. Upewnij się, że są one rozłożone w jednej warstwie. To pomoże im upiec się równomiernie. Kostki chleba będą musiały piec się przez około 10 minut. Podrzucaj kostki chleba co kilka minut, aby równomiernie się upiekły. Upewnij się, że brzegi są złotobrązowe.

Następnie wymieszaj kostki chleba z czosnkiem i oliwą. Uważaj, aby czosnek nie przypalił się w oleju. Do mieszanki możesz dodać również suszone zioła. Jeśli lubisz, możesz posypać grzanki odrobiną parmezanu przed zapieczeniem.

Po upieczeniu chleba, wyjmij go z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez około 5 minut. Następnie połam grzanki na bułkę tartą wielkości, jaką lubisz. Możesz podać grzanki od razu lub przechowywać je w lodówce do dwóch tygodni. Można je odgrzać w piekarniku przez kilka minut, lub schłodzić w szczelnym pojemniku.

Możesz również dodać inne przyprawy do mieszanki, takie jak wędzona papryka, oregano lub płatki chili. Spróbuj grzanki z pieprzem cytrynowym, aby nadać jej nowy charakter. Będziesz chciał również dodać odrobinę soku z cytryny do mieszanki. Aby uzyskać wegańskie grzanki, możesz użyć alternatywnego parmezanu zamiast.

Aby zrobić grzanki czosnkowe, będziesz potrzebować również oliwy z oliwek. Oliwa z oliwek to doskonały wybór, ponieważ pomaga rozwinąć chrupiące złote krawędzie na grzankach. Możesz również dodać do mieszanki świeży pieprz. Ilość użytej oliwy zależy od pożądanego smaku. Jeśli chcesz, aby grzanki były bardziej chrupiące, możesz piec je przez dłuższy czas.

Najlepszą częścią domowej roboty grzanek jest to, że można je łatwo dostosować do własnych potrzeb. Możesz dodać tyle lub tyle składników, ile chcesz, aby nadać swojej sałatce lub zupie niepowtarzalny smak. Możesz również zrobić swoje grzanki z wyprzedzeniem, przechowywać je w szczelnym pojemniku i przechowywać je do dwóch miesięcy w zamrażarce. Możesz je również rozmrozić w lodówce przez około trzy dni.

Najlepsze w robieniu własnych grzanek jest to, że są pyszne i zdrowe. Możesz je zrobić z czerstwego chleba lub kupić resztki chleba i zrobić je w piekarniku. Możesz również użyć frytownicy do ich zrobienia. Możesz również zrobić grzanki na kuchence.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *