Jak zrobić syrop z akacji

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się jak zrobić syrop z akacji, to masz szczęście. Ten łatwy do zrobienia syrop to wspaniały przysmak, który można dodać do deseru. Wystarczy postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami, aby stworzyć ten pyszny, słodki przysmak! Po pierwsze, zbierz swoje składniki. Będziesz potrzebować dwóch kilogramów kwiatów akacji, czterech litrów wody i po cztery saszetki wanilii, cytryny i soli stołowej. Następnie oczyść kwiaty, aby usunąć z nich kurz i owady, i odsącz nadmiar wody. Następnie, gotować kwiaty w mieszaninie wody przez 20 minut, a następnie pozwolić im stromych w syropie przez 12 godzin.

Po tym, strain kwiaty przez podwójną gazę. Podczas gdy kwiaty akacji się moczą, odwrócić cukier. Do emaliowanego garnka wlać 400 ml wody. Dodać sól cytrynową i gotować mieszankę przez dziesięć minut. Dodaj kwiaty i cukier, a następnie wymieszaj. Po około dwóch godzinach dodaj skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Po ostudzeniu cukru, przecedzić mieszankę i przechowywać w szczelnym słoiku.

Kwiat akacji ma wiele korzyści zdrowotnych. Jest tonikiem dla organizmu i może łagodzić refluks żołądkowo-przełykowy, bezsenność, depresję, astenię wiosenną, niepokój i bezsenność. Jest również wspaniałym środkiem hamującym kaszel i może pomóc w migrenach wywołanych stresem. Przyjmowanie łyżki stołowej syropu z kwiatów akacji kilka razy dziennie może złagodzić objawy i przynieść ulgę w wielu dolegliwościach.

Najpierw trzeba zrobić prosty syrop. Dodaj około 400 gramów cukru do pół szklanki wody. Kontynuuj mieszanie i zmniejszaj ilość cukru, aż uzyskasz gęstą, syropową konsystencję. Gdy będzie już gęsty, podziel go między słoiki lub butelki. Gdy ostygnie, można go użyć do wypieków, a nawet dodać do jogurtu, herbaty lub mrożonej wody. Możesz nawet dodać liście mięty i plasterki cytryny do swojego ulubionego napoju.

Po wymieszaniu syropu cukrowego, następnym krokiem jest przygotowanie kwiatów do moczenia. Po tym czasie wyjmij kwiaty czarnego szarańczynu i pozostaw je w słoiku na 1-2 godziny. Po tym czasie zalej kwiaty syropem cukrowym. Kwiaty będą pływać na wierzchu, ale często mieszaj, aby mogły wchłonąć i uwolnić swój smak. W razie potrzeby możesz użyć plastikowego talerzyka, aby delikatnie docisnąć kwiaty w syropie.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *